Nogle gange sker tingene lige lovlig hurtigt i ens liv, så man næsten ikke får sin sjæl med, kender I det? Sådan er det lidt for mig lige nu, for tiden er med ét kommet, hvor jeg skal tage afsked med Askov kirke og sogn.

Som mange sikkert har erfaret, så er jeg blevet sognepræst i Brørup – og det allerede fra 1.november, så jeg er fuld gang i mit nye sogn. Jeg har været ansat 50% i Brørup i 2 år, så jeg kender sognet og er blevet glad for stedet. Derfor var det en stor glæde for mig, at menighedsrådet valgte mig.

Men når det er sagt, så er det også meget vemodigt for mig at sige farvel til Askov kirke og sogn, for lige siden jeg i december 2007 blev indsat i kirken, har det været min faste og trygge base som præst i 11 år. Det er faktisk den længste periode jeg har været præst samme sted!

Jeg har i mit arbejde i Askov oplevet og lært så meget godt; og vigtigst af alt, så har jeg mødt så mange mennesker, som er kommet til at betyde meget for mig.

I det hele taget har jeg altid set det som en stor gave, at man som præst, får lov til at være med i folks liv; både deres glæde og deres sorg, og derfor vil jeg gerne sige alle i Askov sogn, og ikke mindst mine gode kollegaer, menighedsrådet, ansatte og alle de mange frivillige ved Askov kirke tak.

Tusind tak for den gode tid jeg har haft sammen med jer!

Den tid vil jeg gemme i mit hjerte, som en ganske særlig og dyrebar tid i mit liv.

Alt godt og Guds velsignelse til jer alle!

Inge Klarlund Bach

DET VAR SÅ GODT! 115 børn, forældre og bedsteforældre havde taget imod invitationen til fælles arrangement  sidst på dagen. Først  i Askov kirke og efterfølgende spisning på Askov Højskole. Det indledte med en gudstjeneste, hvor alle tra præster, Merethe Jørgensen , Inge K Bach og Hasse N Jørgensen deltog, sammen med organist Mette Bredthauer til en anderledes  og festlig stund i kirken. Dagens emne var frihed. Gudstjenesten blev indrammet af dejligt jazz musik , med sang af Susanne Hauberg og Gudmund Jessen på guitar. Der var valgt flere korte nye salmer fra 1990 og efter fællesalmen : Nu går solen sin vej, fremførte musikerne What a Wonderful World gjort kendt af Louis Armstrong.

Den efterfølgende middag på Askov Højskole var i top, snakken gik- bl.a. om  det mon  ikke skulle være gentagelse af dette samarbejde fremover. Vi må nok spørge i Køkkenet på Askov Højskole, der klarede opgaven med bravour! Endnu en aktiv Askov -dag med fantastisk fremmøde.

Referent : Anne Mengel , Askov bylaug

Død og begravelse er et stort og alvorligt emne at tale med konfirmanderne om. I kirkeåret er det meget aktuelt lige nu, hvor vi nærmer os Alle helgens søndag, d. 2. november. Denne dag er der tradition for, at navnene på de, der er bisat eller begravet fra sognekirken i det forløbne år, læses op ved søndagens gudstjeneste. Askovs præster, Inge K. Bach og Hasse N. Jørgensen valgte i år at fortælle konfirmanderne om denne særlige dag ved både at fokusere på den kirkelige handling og alt det praktiske, der skal sørges for ved et dødsfald. Derfor havde de inviteret to af Vejens bedemænd, Jesper Christensen og Thomas Paulsen til at fortælle om deres specielle erhverv. Bedemændene ankom i rustvogn og havde en (tom!) kiste med. Der var stor interesse og spørgelyst fra konfirmandernes side. De ville vide besked om alt muligt, fra hvilket materiale urner er lavet af til den vanskelige situation bedemanden står i, når han møder sørgende mennesker. Det blev en spændende morgen i Askov og til slut fik konfirmanderne lov til at bære en kiste til og fra kapellet.

Tryk på billede for at åbne billed galeri!