DET VAR SÅ GODT! 115 børn, forældre og bedsteforældre havde taget imod invitationen til fælles arrangement  sidst på dagen. Først  i Askov kirke og efterfølgende spisning på Askov Højskole. Det indledte med en gudstjeneste, hvor alle tra præster, Merethe Jørgensen , Inge K Bach og Hasse N Jørgensen deltog, sammen med organist Mette Bredthauer til en anderledes  og festlig stund i kirken. Dagens emne var frihed. Gudstjenesten blev indrammet af dejligt jazz musik , med sang af Susanne Hauberg og Gudmund Jessen på guitar. Der var valgt flere korte nye salmer fra 1990 og efter fællesalmen : Nu går solen sin vej, fremførte musikerne What a Wonderful World gjort kendt af Louis Armstrong.

Den efterfølgende middag på Askov Højskole var i top, snakken gik- bl.a. om  det mon  ikke skulle være gentagelse af dette samarbejde fremover. Vi må nok spørge i Køkkenet på Askov Højskole, der klarede opgaven med bravour! Endnu en aktiv Askov -dag med fantastisk fremmøde.

Referent : Anne Mengel , Askov bylaug

Tryk på billede for at åbne billed galeri!

Død og begravelse er et stort og alvorligt emne at tale med konfirmanderne om. I kirkeåret er det meget aktuelt lige nu, hvor vi nærmer os Alle helgens søndag, d. 2. november. Denne dag er der tradition for, at navnene på de, der er bisat eller begravet fra sognekirken i det forløbne år, læses op ved søndagens gudstjeneste. Askovs præster, Inge K. Bach og Hasse N. Jørgensen valgte i år at fortælle konfirmanderne om denne særlige dag ved både at fokusere på den kirkelige handling og alt det praktiske, der skal sørges for ved et dødsfald. Derfor havde de inviteret to af Vejens bedemænd, Jesper Christensen og Thomas Paulsen til at fortælle om deres specielle erhverv. Bedemændene ankom i rustvogn og havde en (tom!) kiste med. Der var stor interesse og spørgelyst fra konfirmandernes side. De ville vide besked om alt muligt, fra hvilket materiale urner er lavet af til den vanskelige situation bedemanden står i, når han møder sørgende mennesker. Det blev en spændende morgen i Askov og til slut fik konfirmanderne lov til at bære en kiste til og fra kapellet.