Askov Bylaug, Askov kirke og Askov Høj- og Efterskole
inviterer til gudstjeneste og fællesspisning

Den 4. oktober inviterer Bylauget, højskolen og kirken igen til et fælles arrangement.

Der indledes med en gudstjeneste kl. 17.00, hvor alle tre præster, Merethe Jørgensen, Inge K. Bach og Hasse N. Jørgensen deltager. Sammen med organist Mette Bredthauer planlægger de en anderledes og festlig fyraftensstund i kirken. Den varer ca. 45. min. Derefter går turen rundt om Dammen og over på Askov Høj- og Efterskole, hvor der er aftensmad parat kl. 18.00. I forbindelse med middagen er der også lidt sang og musik på programmet.

Pris for at deltage i spisningen er kr. 25. pro pers for voksne, børn 3-12 år kr. 10. Af hensyn til køkkenet er det nødvendigt med tilmelding på forhånd til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OleAndreesen

Torsdag d. 27. sept. kl. 18.00 – 20.00 i Konfirmandhuset I samarbejde med Grundtvigsk Forum Askov og i anledning af den landsdækkende Samtaledag mødes vi til en drøftelse af spørgsmålet: ”Er du sikker?”. I dette tilfælde vælger vi at stille spørgsmålet omkring den nyhedsstrøm, der dagligt møder os. Det har altid været nødvendigt med en sund skepsis, når medierne har fortalt os, hvordan verden hænger sammen. Men den skepsis er blevet afløst af en næsten grundlæggende usikkerhed om, hvordan virkeligheden overhovedet ser ud, når debatten ekkoer af begreber som ”fake news” og ”løgnerpressen”. Vi har bedt journalist og linjefagslærer på Askov højskole, Ole Andreesen, om at lægge op til en samtale om, hvordan den usikkerhed i mediebilledet påvirker samfund, medier og mennesker. Ole Andreesen har bl.a. været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Der serveres sandwich og øl/vand undervejs

Onsdag d. 7. november kl. 19.30

i Konfirmandhuset markeres to års dagen for komponisten, sangeren, digteren Leonard Cohens død. Der er først et kort oplæg ved provst Hasse Neldeberg Jørgensen. Derefter skal vi se Lian Lunsons koncert- og portrætfilm fra 2006 ”I´m your man”.

En lang række kendte kunstnere giver deres version af Leonard Cohens sang. Nævnes kan bl.a. Nick Cave, Rufus Wainright og Julie Christensen. Undervejs møder vi Cohen selv i en række klip fra et interview, der giver et både varmt og intimt portræt af ham

Onsdag den 12. september kl. 9.30 – kl. 11.30 er der formiddagskaffe og foredrag i Konfirmandhuset Pastor emeritus Hans Fabricius causerer over emnet ”Som jeg oplevede det”.

Onsdag den 21. november kl. 9.30- kl. 11.30 Inger Marie Madsen, Århus genfortæller Herman Bang: Ved Vejen. Et gribende portræt af en stilfærdig, ømhedstørstende stationsforstanderfrue og alle de mennesker, som færdes i og omkring stationen i den lille jyske by, tegnet knivskarpt og med stor humor og menneskekundskab af Herman Bang.

Hver anden torsdag kl. 10.30-12.00

Efter en super-sæson med glade forældre og deres babyer tilbyder vi fra Askov kirke endnu et babysalmesangs-forløb

Baby-salmesang er en musikalsk legestue med salmer og sange for forældre og deres babyer, som er mellem 0 og 12 mdr. Bedsteforældre er også meget velkomne!!

I Baby-salmesang fokuseres der på kontakten mellem forældre og barn gennem sang, rytmik, musik og bevægelse.

Undervejs vil vi bruge rekvisitter som sæbebobler, farvestrålende tørklæder, vifter, klokker, balloner osv. for at barnet kan få brugt alle sanser.

Vi vil hver gang synge i ca. 35-40 minutter, hvorefter der er kaffe, te, frugt og kage i kirken.

Babysalmesang er et tilbud fra kirken om dåbsoplæring for de helt små – dog er dåb ikke en forudsætning for at være med. Alle er velkomne!

Datoer: 6.sept., 20.sept., 4.okt., 25.okt., 8.nov., 22.nov.

Tilmelding ikke nødvendig. Mød bare op!

For mere info: sognepræst Inge Klarlund Bach, mobil 61203995 – eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..